Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak, kiemelt feladatuk mind a lakosság, mind az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása.

Az MVM Csoport Infrastruktúra üzletágához 2 áramhálózati társaság tartozik immár, az MVM Démász Áramhálózati Kft. és 2021. szeptember 1-je óta az MVM Émász Áramhálózati Kft.

Az MVM Émász megvásárlásával az MVM Csoport már közel másfél millió ügyfélnek garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.


Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak, kiemelt feladatuk mind a lakosság, mind az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása. Az MVM Csoport Infrastruktúra üzletágához 2 áramhálózati társaság tartozik immár, az MVM Démász Áramhálózati Kft. és 2021. szeptember 1-je óta az MVM Émász Áramhálózati Kft. Az MVM Émász megvásárlásával az MVM Csoport már közel másfél millió ügyfélnek garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.


MVM Démász Áramhálózati Kft.

 

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. az MVM Csoport villamosenergia-elosztó társasága, a Dél-Alföldön található működési területén 30.000 km villamos hálózatot üzemeltet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított működési engedélye értelmében az MVM Démász Áramhálózati Kft. villamos energiát oszt el 778.000 ügyfele részére Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés vármegyében, valamint Pest vármegye déli részén. A villamos elosztótársaság látja el szolgáltatási területén a hálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával kapcsolatos feladatokat, fogyasztásmérők leolvasásával és ellenőrzésével foglalkozik, valamint a szabálytalan vételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez.

 

Az MVM Csoport elosztótársasága évente több tízmilliárd forint forrást fordít az ügyféligények kiszolgálásához szükséges villamos hálózatok létesítésére, felújítására, hálózati innovációs fejlesztések megvalósítására.

 

A Dél-Alföld villamosenergia-ellátását biztosító társaság villamoshálózat-üzemeltetési és ‑ létesítési gyakorlatában mintegy 15 éve kiemelt célként fogalmazta meg a madárvédelmi szempontok érvényesítését, ennek eredményeként az azóta eltelt időszakban több ezer madárelhullást tudott megelőzni a madarak életét megóvó módon megépített és átépített hálózataival.   

 

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

 • 778.000 ügyfél
 • 13.457 db transzformátorállomás
 • 33.284 km villamos vezeték

 

 Kapcsolat

Székhely: 6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 64–66.

Levelezési cím: 6701 Szeged, Pf. 1121

Telefon: 06 62 565 565  

Weboldal: www.mvmhalozat.huMVM Émász Áramhálózati Kft.


Az MVM Émász Áramhálózati Kft. az MVM Csoport villamosenergia-elosztó társasága, amely Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék egyes részein található működési területén 23.000 km villamos hálózatot üzemeltet. A villamos elosztótársaság elsődleges feladat, hogy biztosítsa a hálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával kapcsolatos feladatok ellátását, valamint a  fogyasztásmérők leolvasásával és ellenőrzésével foglalkozik többek között.


Az MVM Émász Áramhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

740.000 ügyfél

23.000 km villamos vezeték

15.492 km2 ellátási területKapcsolat

Székhely: 3525 Miskolc, Dózsa György út 13.

Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf.1

Weboldal: www.mvmhalozat.hu


Az MVM Csoport gázelosztó társaságai a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során, évente több kilométer földgázvezetéket cserélnek és több milliárd forintot fordítanak földgázelosztási rendszereik hálózatrekonstrukciós munkálataira, így rendszeresen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő minőségű gázhálózaton keresztül látják el ügyfeleiket.


Az MVM Csoport gázelosztó társaságai a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során, évente több kilométer földgázvezetéket cserélnek és több milliárd forintot fordítanak földgázelosztási rendszereik hálózatrekonstrukciós munkálataira, így rendszeresen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő minőségű gázhálózaton keresztül látják el ügyfeleiket.


MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.

 

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. az MVM Csoport elosztótársasága, amely Északnyugat-Magyarországon és a Dél-Alföldön található működési területén 23.000 km gázhálózatot üzemeltet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított működési engedélye értelmében földgázelosztási tevékenységet végez 775.000 ügyfele részére Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyékben. A vállalat gázhálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával foglalkozik, továbbá mérőleolvasással kapcsolatos tevékenységeket, tervfelülvizsgálatot, műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez.

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

 • 775.000 ügyfél
 • 668 település
 • 23.274 km gázvezeték

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. ellátási területei és gázüzemei

 


Kapcsolat

Székhely: 6724 Szeged, Pulz u. 44.

Levelezési cím: 6701 Szeged, Pf. 1220

Telefon: 06 96 616 316

Weboldal: www.mvmhalozat.hu

 

 

 

MVM Főgáz Földgázhálózati Kft.

 

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. az MVM Csoport elosztótársasága, a fővárosi régióban található működési területén 6000 km gázhálózatot üzemeltet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított működési engedélye értelmében földgázelosztási tevékenységet végez több mint 800.000 ügyfele részére a fővárosban és 18 Budapest-közeli településen. A vállalat gázhálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával foglalkozik, továbbá mérőleolvasással kapcsolatos tevékenységeket, tervfelülvizsgálatot, műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez.

 

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

 • 803.000 ügyfél
 • 1,9 Mrd m3 elosztott földgáz
 • 5884 km gázvezeték
 • 16 db gázátadó állomás
 • 385 db nyomásszabályzó állomás

 

 Kapcsolat

Székhely: 1081, Budapest, II. János Pál pápa tér 20.

Levelezési cím: Budapest 1425

Telefon: 06 1 474 9911

Weboldal: www.mvmhalozat.hu

MVM Mobiliti – egy zöldebb jövő megteremtéséért

Az MVM Mobiliti az MVM Csoport tagjaként évek óta aktívan részt vesz a földgázüzemű és az elektromos környezetbarát közlekedés hazai elterjesztésében, ideértve mind a sűrített földgáz-, mind a villamosenergia-alapú töltőszolgáltatást, segítve ezzel a hazai és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését.


A Mobiliti Kft. 2017-ben indította el e-mobilitás-szolgáltatását és a kapcsolódó országos töltőállomás-hálózat telepítését. Az MVM Mobiliti Magyarország legnagyobb e-töltő-infrastruktúráját működteti, melyen – Magyarországon elsőként – az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést is kínál. Közel 1600 töltési pontból álló töltőállomás-hálózata teljes országos lefedettséget biztosít az e-autósok számára. Sőt, a roamingmegállapodások révén az MVM Mobiliti ügyfelei számára más hazai és külföldi üzemeltetők hálózataiban, 39 ország több mint 190 000 töltőpontján is elérhető az egységes Mobiliti-szolgáltatás. Az MVM Mobiliti az e-autóflották működését és az e-autók otthoni töltését is támogatja.A Mobiliti applikációja olyan új kényelmi szolgáltatások bevezetésével bővült, melyek már nem csak az e-autósoknak kínálnak kényelmes és biztonságos megoldásokat. A fejlesztésnek köszönhetően a Mobiliti app már nem pusztán egy e-töltős alkalmazás, hanem számos autós szolgáltatást kínáló platform: e-töltés mellett e-matrica-vásárlás, felszíni, illetve zárt téri parkolás is intézhető egy felületről. A Mobiliti flotta szolgáltatás a több elektromos járművel rendelkező vállalkozások és intézmények számára biztosítja a töltési szolgáltatások utólagos, átutalásos díjfizetéssel történő igénybevételét a mindenkor hatályos normál díjszabás mellett a Mobiliti országos töltőhálózatán. A publikus töltőhálózat fejlesztésével párhuzamosan a Mobiliti elindította otthoni töltési szolgáltatását magánszemélyeknek. Az MVM Next webshopjában elsőként a Mobiliti otthoni töltőberendezései és kapcsolódó szolgáltatásai jelentek meg. 


A társaság a zöld városi közlekedés meghonosításának elkötelezett támogatójaként Magyarország piacvezető CNG (Compressed Natural Gas) szolgáltatója. Különös figyelmet fordít az alternatív meghajtás előmozdítására a tömegközlekedésben és a hulladékszállításban is. Jelenleg már hat közforgalmi és három üzemi CNG-töltőállomással rendelkezik, ezzel biztosítja Budapesten több mint 70 db BKV-jármű, 60 db kukásautó, illetve Kaposváron 40 db helyi járatú autóbusz üzemanyag-ellátását. 2019-ben Kaposváron nyílt meg a Mobiliti első kezelő nélküli CNG-töltőállomása.2021 februárjában az MVM Mobiliti Kft. közös céget alapított a MÁV-Volán Csoporthoz tartozó VOLÁNBUSZ Zrt.-vel az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztése érdekében. A társaság feladata, hogy hosszú távon biztosítsa a VOLÁNBUSZ tiszta üzemű és zéróemissziós buszainak (CNG-, e-buszok) üzemanyag-ellátását. A Zöld Busz Pályázat keretében 7 helyszínen (Budapesten, Egerben, Szegeden, Szolnokon, Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen) létesült e-töltőállomás 100 db e-busz üzemanyag-ellátásának folyamatos és biztonságos kiszolgálására. A VOLÁNBUSZ Zrt. a közösségi közlekedés zöldítését a Zöld Busz Pályázaton támogatott 100 db e-busz beszerzése mellett CNG-buszok üzembe állításával valósítja meg. A Mobiliti VOLÁNBUSZ Kft. 3 db CNG-töltőállomás létesítését kezdte meg a VOLÁNBUSZ-hoz érkező 164 db CNG-busz üzemanyag-ellátásának biztosítása érdekében. Az új CNG-buszokból 39 db Zalaegerszegen, 40 db Szolnokon, 10 db Szegeden működik majd, 75 db pedig Budapest agglomerációjának közösségi közlekedésében fog részt venni.


Kapcsolat:

Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 10.
E-mail: mobiliti@mobiliti.hu
Honlap: mobiliti.hu