Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak, kiemelt feladatuk mind a lakosság, mind az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása.

Az MVM Csoport Infrastruktúra üzletágához 2 áramhálózati társaság tartozik immár, az MVM Démász Áramhálózatiu Kft. és 2021. szeptember 1-je óta az MVM Émász Áramhálózati Kft.

Az MVM Émász megvásárlásával az MVM Csoport már közel másfél millió ügyfélnek garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.

MVM Démász Áramhálózati Kft.

 

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. az MVM Csoport villamosenergia-elosztó társasága, a Dél-Alföldön található működési területén 30.000 km villamos hálózatot üzemeltet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított működési engedélye értelmében az MVM Démász Áramhálózati Kft. villamos energiát oszt el 778.000 ügyfele részére Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében, valamint Pest megye déli részén. A villamos elosztótársaság látja el szolgáltatási területén a hálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával kapcsolatos feladatokat, fogyasztásmérők leolvasásával és ellenőrzésével foglalkozik, valamint a szabálytalan vételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez.

 

Az MVM Csoport elosztótársasága évente több tízmilliárd forint forrást fordít az ügyféligények kiszolgálásához szükséges villamos hálózatok létesítésére, felújítására, hálózati innovációs fejlesztések megvalósítására.

 

A Dél-Alföld villamosenergia-ellátását biztosító társaság villamoshálózat-üzemeltetési és ‑ létesítési gyakorlatában mintegy 15 éve kiemelt célként fogalmazta meg a madárvédelmi szempontok érvényesítését, ennek eredményeként az azóta eltelt időszakban több ezer madárelhullást tudott megelőzni a madarak életét megóvó módon megépített és átépített hálózataival.   

 

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

 • 778.000 ügyfél
 • 13.457 db transzformátorállomás
 • 33.284 km villamos vezeték

 

 Kapcsolat

Székhely: 6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 64–66.

Levelezési cím: 6701 Szeged, Pf. 1121

Telefon: 06 62 565 565  

Weboldal: www.mvmhalozat.huMVM Émász Áramhálózati Kft.


Az MVM Émász Áramhálózati Kft. az MVM Csoport villamosenergia-elosztó társasága, amely Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein található működési területén 22.000 km villamos hálózatot üzemeltet. A villamos elosztótársaság elsődleges feladat, hogy biztosítsa a hálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával kapcsolatos feladatok ellátását, valamint a  fogyasztásmérők leolvasásával és ellenőrzésével foglalkozik többek között.


Az MVM Émász Áramhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

740.000 ügyfél

22.000 km villamos vezeték

15.492 km2 ellátási területKapcsolat

Székhely: 3525 Miskolc, Dózsa György út 13.

Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf.1

Weboldal: www.mvmhalozat.hu


Az MVM Csoport gázelosztó társaságai a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során, évente több kilométer földgázvezetéket cserélnek és több milliárd forintot fordítanak földgázelosztási rendszereik hálózatrekonstrukciós munkálataira, így rendszeresen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő minőségű gázhálózaton keresztül látják el ügyfeleiket.

 

MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.

 

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. az MVM Csoport elosztótársasága, amely Északnyugat-Magyarországon és a Dél-Alföldön található működési területén 23.000 km gázhálózatot üzemeltet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított működési engedélye értelmében földgázelosztási tevékenységet végez 775.000 ügyfele részére Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Veszprém megyékben. A vállalat gázhálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával foglalkozik, továbbá mérőleolvasással kapcsolatos tevékenységeket, tervfelülvizsgálatot, műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez.

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

 • 775.000 ügyfél
 • 668 település
 • 23.274 km gázvezeték

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. ellátási területei és gázüzemei

 


Kapcsolat

Székhely: 6724 Szeged, Pulz u. 44.

Levelezési cím: 6701 Szeged, Pf. 1220

Telefon: 06 96 616 316

Weboldal: www.mvmhalozat.hu

 

 

 

MVM Főgáz Földgázhálózati Kft.

 

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. az MVM Csoport elosztótársasága, a fővárosi régióban található működési területén 6000 km gázhálózatot üzemeltet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiállított működési engedélye értelmében földgázelosztási tevékenységet végez több mint 800.000 ügyfele részére a fővárosban és 18 Budapest-közeli településen. A vállalat gázhálózatok létesítésével, fejlesztésével, üzemeltetésével, karbantartásával és irányításával foglalkozik, továbbá mérőleolvasással kapcsolatos tevékenységeket, tervfelülvizsgálatot, műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez.

 

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. infrastruktúrája számokban:

 • 803.000 ügyfél
 • 1,9 Mrd m3 elosztott földgáz
 • 5884 km gázvezeték
 • 16 db gázátadó állomás
 • 385 db nyomásszabályzó állomás

 

 Kapcsolat

Székhely: 1081, Budapest, II. János Pál pápa tér 20.

Levelezési cím: Budapest 1425

Telefon: 06 1 474 9911

Weboldal: www.mvmhalozat.hu