Tárolás
Magyar Földgáztároló Zrt.

Magyarországon ma a földgáz a legfontosabb energiahordozó: az elsődleges energiahordozók között a részaránya meghaladja a 40%-ot. A téli csúcsigények kielégítésében, az ellátásbiztonság megteremtésében és fenntartásában a földalatti gáztárolók szerepe meghatározó, hiszen egy hidegebb téli napon az ország földgázellátásnak nagyobb része gáztárolókból származik.

A Magyar Földgáztároló Zrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi földgáztároló vállalataként négy földalatti gáztároló létesítményt üzemeltet, melyek összesen 4,43 milliárd m3 mobilgáz kapacitással és 49,8 millió m3 napi kitárolási kapacitással rendelkeznek. Ezzel a Magyar Földgáztároló Zrt. Kelet-Közép-Európa legnagyobb tárolói szolgáltatója. A társaság küldetése versenyképes megoldások és innovatív szolgáltatások nyújtása, illetve megbízhatóság és kényelem biztosítása üzleti partneri számára.

A Magyar Földgáztároló Zrt. az MVM Csoport tagjaként maradéktalanul eleget tesz a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott feladatainak, a hazai lakossági és ipari fogyasztók ellátásbiztonságának szavatolása érdekében.


Földgáztárolók


A Magyar Földgáztároló Zrt. négy földalatti gáztárolóval rendelkezik, ahol a földgázt kimerült földgázmezőkben (gáztároló geológiai szerkezetekben, gáztelepekben) tárolja.A Magyar Földgáztároló Zrt. tulajdonában lévő földalatti gáztárolók és kapacitásaik: